domingo, 21 de novembro de 2010





Actualiteit versus aanvaarding
Actualiteit en het bewustzijn van wat er gebeurd is anders dan accepteren. Het individue kan er werkelijk niets er aan veranderen. Werkelijkheid betekent : Ik ben ondergeschikt aan de feitelijkheid der dingen.Iemand schreeuwde. Of ik het wel of niet accepteer blijft het gewoon waar. Niets zal het veranderen. werkelijkheid is voorafgaand aan een wens, verlangen of gedachten proces in relatie tot de werkelijkheid of factualiteit.
Emotionele integriteit gaat daarom niet over accepteren. Het vereist alleen dat u zich kunt concentreren op de ervaring van gevoel en gewaarzijn. Er is geen gevoel of sensatie dat te veel is voor ons systeem maar wat we denken over de ervaring. Voorbeeld: Als u voor bepaalde feitelijkheid bang bent en zeg tegen uzelf dat u bang ben, denkt “Dit is en moeilijk of enge situatie”. Dan neemt de aangst toe. Het gedachten van die angst maakt het tot iets nog meer beangstigend. Deze werveling van emoties rond de geest creëert een mentale en zintuiglijke desorganisatie.

Deze orde kan weer hersteld worden door ons op het lichaamelijk ervaring te concentreren. “Wat geburd er in mijn lichaam als ik bang ben? Waar in mijn lichaam?”

Feitelijkheid kan dan ervaren worden en de prikel aangst verwerken.

Meestal zoeken we dan afleiding hiervan. We gaan dan en boek lezen of en vriend bellen. Naar de film, of als het te veel wordt, dan maar naar de dokter. We nemen antidepressiva en het stopt het aanmaak van de prikkel. Maar als we met de medicijn stopen is de prikkel er weer. Aangst neemt toe en we zijn er weer war we begonen zijn.
Integriteit valt onder emotionele ervaring en de existentiële ervaring, Het lichaam-geest eenheid toegankelijk te maken tot de feitelijkhe der dingen. Dit is het allemoelijkste voor ons. Dus ook het allebelangerijkste. Het kan niet aan de kant geschoven worden. Het wil niet weg. Zolang als we leven is het feitelijk er ook. En Daar hebben we werkelijk geen grip op. Pas als we leren hoe we feitelijkhed toe kunen laten, binen en buiten ons systeem, zijn we dan werkelijk gereed oom in het leven te zijn. Het bestaan kan dan komen, zonder voorwaarden van onze kant. Zo crieren we een opening voor een veel breder scala van informatie te ontvangen zonder de filter van onze geest, cultuur en status, zonder bril, vanuit een emotionele standpunt dat wij voortdurend crieren en van waaruit we handelen.

Sem comentários:

Enviar um comentário